Tehnici esenţiale de supravieţuire .... în jungla urbană

Sună cunoscut titlul ? Cine urmăreşte Discovery Channel recunoaşte imediat cuvintele a două emisiuni diferite. Am împrumutat titlurile şi le-am "împreunat" ... sună mai interesant. Mai demult ..... demult de tot, cine vroia să atingă starea de yoga, s-a săturat de viaţa de zi cu zi, s-a retras în munţii Himalaya, de exemplu, pentru meditaţie, pentru a descoperi yoga sau pur şi simplu gândindu-se la sensul vieţii.
Azi este un pic diferită situaţia. Avem multe metode de yoga, în aproape toate ţările, ne stau la dispoziţie foarte multe informaţii. Putem să ne activăm energia Kundalini cu uşurinţă pentru care în trecut a trebuit să "suferim". Cum putem adapta viaţa spirituală în jungla urbană ?

Răspunsul este … având tehnici esenţiale de supravieţuire.

Pentru că este simplu să fugi departe de probleme, sau dimpotrivă, ne scufundăm în ele, de nu mai vedem ieşirea. Shri Mataji ne spune: "mai întâi trebuie să facem lumină într-o încăpere, să vedem ce se află acolo", apoi putem să ne facem o startegie de apărare. Ce înseamnă asta ? Înaintea metodei Sahaja Yoga, celelalte discipline făceau invers. Într-o încăpere întunecată se făcea curăţenie, apoi se aprindea o luminiţă şi se vedea rezultatul. Încăperea, aici, este corpul nostru subtil, care cuprinde chakrele şi canalele de energie. Lumina care trebuie aprinsă este energia Kundalini. În experienţa numită realizarea sinelui activăm energia Kundalini, căpătând o nouă conştiinţă, prin care suntem capabili să ne simţim starea corpului subtil. Simţindu-le, putem începe îndepărtarea blocajelor / negativităţilor prin tehnici simple de purificare.

În Sahaja Yoga atenţia este importantă. Cu atenţia putem face multe lucruri. Cu atenţia, noi putem supravieţui în această junglă urbană.

Ştim că meditaţiile sahaja, înainte de a ajunge în starea fără gânduri, constau din exerciţii de atenţie. Cu atenţia putem dirija energia Kundalini să ne purifice chakrele şi canalele de energie. Forţa atenţiei joacă un rol important în aceste exerciţii. Dacă atenţia noastră nu are forţa necesară, gândurile ne doboară, fără să observăm. Dar, este doar un exerciţiu. Exersând, ne putem stăpâni gândurile. În starea fără gânduri ..... acolo se întâmplă lucrurile interesante. De exmplu, în starea fără gânduri noi suntem protejaţi de către propria noastră Kundalini. Doar în această stare se ridică Kundalini de-alungul coloanei vertebrale, străpunge fontanela şi ne înconjoară ca o aură protectoare, manifestându-se printr-o briză răcoroasă perceptibilă.

Şi cu problemele cum rămâne ?

Problemele există pentru a fi depăşite, pentru a învăţa din ele, pentru a ne observa greşelile şi a le corecta. Putem să ne implicăm în probleme, dar putem şi să le abandonăm Divinului. Problemele oricum se rezolvă, într-un fel sau altul ........ se rezolvă, pentru ca noi să evoluăm prin ele, indiferent de rezultat. Şi atunci ... de ce să ne batem capul cu ele ?? Ne rugăm, cerem rezolvarea .... şi aşteptăm cu răbdare. Mintea occidentalului poate nu ştie să "abandoneze", suntem obişnuiţi să ne batem capul, până la capăt. Şi apropo ... abandonarea problemei nu înseamnă nicidecum fuga de ea. Gandiţi-vă la ceva de genul: "facă-se voia Ta".

Ági