A fi Mamă


O mamă nu înseamnă doar mama noastră care ne-a dat viață. O mamă poate fi o femeie care ne-a adoptat, o femeie care are grijă de noi ca mama noastră. O mamă poate fi sora noastră mai mare. O mamă este femeia care ne iubește fără să aștepte ceva în schimb. Mama ajută, este acolo tot timpul, mama ne hrănește cu iubire, ne dă bucurie, ne învață să respectăm, ne învață tot ce știm. Suntem aici prin grația mamei. Ea ne poartă, ea ne naște, ea ne formează.

Job-ul de mamă este unul imens. Nu toată lumea este pregătită pentru un astfel de job. Dacă o mamă greșește, copilul se pierde pe sine, căci de la mamă așteaptă totul. Sacrificiul este măreț, răsplata este bucuria creației ei.

Toți avem calități de mamă în noi. Toți avem grija cuiva, iubim, sacrificăm. De pildă, dacă un bărbat exprimă aceste calități, el devine măreț.

O calitate a mamei este transformarea. Ea îi transformă pe copiii ei. Orice spune ea, e absorbit de copil, orice simte ea, e resimțit de copil.

Shri Mataji spune: „Este cea mai mare poziție pe care o femeie o poate atinge, aceea de a fi mamă. Este frumusețea femeii. Copiii depind de iubirea și grija mamei lor.  O mamă va lupta tot timpul pentru copilul ei. Răbdarea, iubirea și iertarea sunt  înnăscute într-o mamă."

Shri Mataji este ca o Mamă pentru noi. Cine cunoaște cuvintele Ei, cine ascultă cuvintele Ei, cine simte ceea ce Ea spune, este o persoană transformată. Calitățile pe care Ea însăși le are și pe care le transmite sunt absorbite de oameni și ei încep să se bucure de ele.

Shri Mataji este Mamă pentru toți copiii care s-au pierdut pe drum și își caută acum drumul spre casă. Înapoi spre casă, înapoi spre Sine. Ea este Cea care iluminează drumul noastru către casă. Iluminează încăperea, ca să nu mai cotrobăim prin întuneric.

Văzând calitățile materne care îi arată cum să redobândească Sinele interior, copilul încet-încet se regăsește pe sine.  

Dragă Mamă!  Te iubesc!