Teambuilding la ştrand

Un sfârşit de săptămână de teambuilding pentru mine înseamnă să îţi cunoşti colegii mai bine în relax. O locaţie perfectă pentru o asemenea activitate este ştrandul de la Gyula – Ungaria. Activităţile au fost specifice de tembuilding – joacă în bazinul cu valuri, datul cu topoganul, stat la bronz, colorat mandale, savurat specialităţile locului. Am fost invitată de o firmă cu oameni tineri şi dianamici din Arad şi Timişoara. Rolul meu a fost să ţin o meditaţie de sahaja yoga, prezentată în aşa fel, încât să poate fi folosită meditaţia pentru relaxarea minţii agitate oricând şi oriunde. Un exerciţiu de relaxare înseamnă interiorizarea atenţiei pentru câteva minute, adică reglarea respiraţiei şi exerciţiu de atenţie, încercând să menţinem atenţia pe un ceva anume (pe respiraţie, pe o chakră, pe energia Kundalini, etc.), astfel oprind gândurile care vin în continuu dinspre trecut sau viitor şi încercând să ne stabilim în prezent. Spre exemplu, coloratul mandalelor asta a menit să facă. Să colorăm o mandala (vezi semnificaţie mandala) necesită o atenţie concentrată, deoarece este un desen complex care trebuie coloartă în cât mai multe culori, simetric sau asimetric, după starea fiecăruia. O asemenea activitate relaxează mintea.
Este tot timpul frumos să cunoşti oameni noi, să îi simţi atât individual cât şi colectiv, mai ales când e vorba de teambuilding. Eu cred că nimic nu este întâmplător în viaţă, totul se întâmplă cu un anume motiv. Aşa cum nu a fost întâmplător nici că „bograci-ul” l-am făcut foarte ... da foarte iute, nu din cauză că sunt unguroaică şi îmi place să gătesc iute, ci din cauză că s-a simţit partea stângă a colectivităţii, fapt care mi-a confirmat Alina după scurta meditaţie de duminică dimineaţa, spunând că şi-a simţit degetul inelar de pe mâna stângă, iar negătivităţile de pe canalul stâng au nevoie de iute pentru ameliorare, de aceea a ieşit bograci-ul, nu din întâmplare, aşa iute. Chakrele corpului subtil au corespondenţă în degete, de aceea este bine să fim atenţi ce simţim în degete sau la care deget ne tăiem, ne lovim – înseamnă că acolo avem o negativitate. Blocajele canalului stâng a corpului subtil sunt gândurile multe ancorate în trecut, melancolie, tristeţe, etc. ... să nu mă înţelegeţi greşit ... asta nu înseamnă că toţi au aceste probleme, este doar un aspect care s-a simţit. Aşa cum ficatul câtorva din noi a cerut gofri cu frişcă de ciocolată să se hrănească - ficatul care este sediul atenţiei, a puterii noastre de concentrare (vezi articolul chakrele şi canalele de energie si cauzele blocajelor).
Gândindu-mă la fiecare persoană din mica colectivitate şi la cele două zile petrecute împreună cu ei, am avut nişte clipe într-adevăr frumoase, am retrăit bucuria copiilor împreună cu Radu, Alexandra, Flavius şi Flavia când ne-am dat cu topoganul şi după fiecare alunecare am fugit înapoi să ne dăm iar şi iar, ca şi copiii care nu mai vor să iasă din apă ever; am cunoscut-o pe Oana, o fată echilibrată; Alina care ne-a făcut să râdem din tot sufletul, împreună cu Radu; Alexandra care dansa ca o zână cu eşarfa în iarbă şi în care m-am recunoscut când eram la vârsta ei (are 20 de ani); micuţa şi drăguţa Flavia cu apartul ei mare de foto; Flavius care are un spirit de lider foarte bine dezvoltat, poate era mai bine să fie el „profesor de yoga”; Amina care este completarea perfectă a lui Flavius (sunt căsătoriţi), o fineţe de fată, blândă, cu multă bucurie în ochişori şi în inimă; Claudia pe care am simţit-o cu calităţile frumoase a unei mame; Alina a cărei zi de naştere am sărbătorit-o împreună cu ziua Oanei cu torta de ciocolată la cofetărie, are o strălucire caldă în ochi; Dorin dă bucurie oamenilor din jur şi Radu cu grija celorlalţi.

Aşa am simţit eu acest „team”. M-am simţit mega bine cu voi. Vă pup,
viszlát,
Ági