Abracadabra la Galleria Mall


Între 10-18 martie a.c., cu ocazia târgului „Body, mind & spirit” am fost la mall-ul Galleria Arad cu stand de Sahaja Yoga şi am vorbit oamenilor despre această metodă de meditaţie, iar cine a dorit şi-a primit Realizarea Sinelui, adică a simţit energia Kundalini din interior manifestându-se. Experimentul Realizării Sinelui este foarte simplu: cu palma dreaptă se masează în sens orar (din stânga în dreapta) fontanela, rugând Energia Kundalini să se manifeste (afirmaţia care se spune este: „Mamă Kundalini, Dă-mi te rog Realizarea Sinelui”). Imediat după aceasta se verifică ce simte persoana deasupra locului în care a masat. Senzaţia trebuie să fie una termică, răcoare (briză răcoroasă) sau căldură.

Au fost tot felul de întâmplări haioase.

Copiii au simţit imediat energia Kundalini, doar şi-au întins pălmuţele către noi sau către fotografia lui Shri Mataji (fotografia emite vibraţii răcoroase foarte puternice) şi imediat au simţit briza răcoroasă în ele. S-au minunat şi au fugit să îşi aducă şi prietenii lor, să simtă şi ei. Copiii, bineînţeles, sunt inocenţi, au înţelepciune naturală, acesta este motivul pentru care au simţit aşa de repede manifestarea energiei Kundalini.

Tinerii erau deja altfel .... ei s-au distrat de noi, s-au şi minunat, dar totuşi, majoritatea au făcut experimentul Realizării Sinelui şi au simţit briza răcoroasă a energiei Kundalini.

Au fost persoane care s-au ruşinat, spunând .... „mă văd ceilalţi”, alţii au spus că e o prostie, dar totuşi, majoritatea au făcut experimentul Realizării Sinelui şi au simţit briza răcoroasă a Energiei Kundalini.

Adulţii sunt mai reţinuţi, ei gândesc înainte .... ceva de genul: „este ciudat ceea ce fac ăştia aici”, dar totuşi curioşi, majoritatea au făcut experimentul Realizării Sinelui şi au simţit briza răcoroasă a energiei Kundalini.

Lucian, care vindea lângă standul nostru argilă albastră, a simţit şi el manifestarea energiei Kundalini, în mai multe feluri chiar! De exemplu, într-o dimineaţă, ajungând la mall, a constatat că şi-a uitat portofelul acasă. A venit la standul nostru, s-a uitat la fotografia lui Shri Mataji, şi a spus: „Mamă Kundalini, te rog ajută-mă.” După ce am ajuns şi noi la stand, Lucian nu mai putea de bucurie şi ne-a arătat buzunarul plini cu bani pe care îi făcuse în ziua aceea, spunea el, „mulţumită Mamei Kundalini”. El a venit tot timpul la standul nostru, ori să mediteze cu noi, ori să-i facem atelier. În sahaja yoga, se numeşte atelier activitatea prin care un sahaja yoghin (care are cunoaşterea despre corpul subtil alcătuit din chakre şi canale de energie) curăţă corpul subtil al altuia. Persoana stă pe scaun liniştită, cu ochii închişi, cu atenţia pe ceea ce simte, iar sahaja yoghinul din spatele acestuia îi curăţa chakrele cu mâinile.

Atelierul este ceva foarte interesant. Este de fapt .... un fel de abracadabra. Pentru cine nu ştie despre ce este vorba, este chiar spectaculos. Aşa şi efectul atelierului. Este spectaculos. Bineînţeles, doar pentru persoana pentru care s-a făcut atelierul.

Árpi, care lucrează în localul de lângă standul nostru, a spus .... voi chiar faceţi abracadabra. Tot el ne-a mai spus: „Ce romantic aţi aranjat standul!”, dar şi el este o persoană care a făcut experimentul Realizării Sinelui şi a simţit briza răcoroasă a energiei Kundalini.

Au mai fost şi alţi băieţi care au spus că la noi „e romantic”, în schimb unele doamne spus: „Am nevoie să mă încarc, mă simt ca o baterie descărcată. Au fost şi alţii (de pildă bărbaţi care îşi aşteptau soţiile de la shopping) care nu au fost de acord cu noi, dar totuşi, majoritatea au făcut experimentul Realizării Sinelui şi au simţit briza răcoroasă a energiei Kundalini.

Cu râsete, cu zâmbete, cu priviri curioase ... noi ne-am simţit foarte bine, am râs împreună cu ei, pentru că ne-am pus în locul lor, pentru că am fost şi noi la fel şi pentru că am descoperit că există şi altfel.

Mai departe? Este alegerea fiecăruia. Toţi au fost invitaţi şi toţi sunteţi invitaţi la programele noastre publice şi gratuite, unde puteţi să cunoaşteţi această lume interesantă, unde puteţi simţi calităţile cele mai frumoase din voi.

Iată şi câteva fotografii:






Ági

Ziua "Shri Mataji Nirmala Devi" la Washington DC

Ziua de 21 Martie 2012 a fost proclamată drept „ZIUA SHRI MATAJI NIRMALA DEVI” de către Primarul Washington D.C.

Proclamație
ÎN MEMORIA LUI Shri Mataji Nirmala Devi

21 MARTIE, 2012

O PROCLAMAȚIE A PRIMARULUI DISTRICTULUI COLUMBIA


Întrucât
, Shri Mataji Nirmala Devi s-a născut la 21 Martie, 1923 din părinții Prasad și Cornelia Salve în India; și

Întrucât, în 1970 Shri Mataji Nirmala Devi a fundamentat o metodă unică pentru obținerea păcii interioare, a echilibrului și creșterii personale, numită Meditația Sahaja, cunoscută și ca Sahaja Yoga, al cărei mesaj și a cărui practică s-au răspândit în peste 100 de țări; și

Întrucât, începând cu 1998 Institutul Național pentru Sănătate a găzduit programe săptămânale de Meditație Sahaja Yoga pentru pacienți și cadrele medicale; și

Întrucât, Shri Mataji Nirmala Devi a fost nominalizată de două ori la Premiul Nobel pentru Pace pentru viziunea sa universală a unei Umanități unite și munca sa de extraordinară anvergură la nivel mondial; și

Întrucât, Shri Mataji Nirmala Devi s-a distins ca o personalitate de înalt umanitarism, care a creat un număr de organizații non-guvernamentale, a scris cartea numită „Era Metamodernă”, care oferă perspective profunde și soluții pentru criza timpurilor moderne, și s-a bucurat binemeritat de iubire și respect din partea nenumăraților prieteni și a familiei:

ASTĂZI, DE ACEEA, EU, PRIMARUL DISTRICTULUI COLUMBIA, proclam prin prezenta ziua de 21 Martie 2012 drept „ZIUA SHRI MATAJI NIRMALA DEVI” în Washington, DC și lansez o chemare tuturor locuitorilor acestui măreț oraș să se alăture în celebrarea acestei zile și în dezvoltarea conștiinței noastre pentru pace interioară și mondială.

Articol preluat de pe blogul Orizont Sahaj Online

Târg "Body mind spirit" la Galleria Mall Arad


Vă invităm să ne întâlniți la standul Sahaja Yoga din cadrul târgului Body, Mind & Spirit la Galleria Mall din Arad în perioada 10 – 18 martie 2012.

Cei interesați vor putea beneficia în permanență de prezentări ale metodei și ale experienței activării energiei Kundalini.

Eat, pray, love

Cine nu cunoaşte filmul care rulează de ceva vreme deja la televizor, cu frumoasa actriţă americană Julia Roberts?

Unii spun că e un film prost, alţii că e plictisitor, iar alţii că e drăguţ. Depinde însă de părerea fiecăruia. Pe scurt, este călătoria unei femei către sine, regăsirea sau redescoperirea sinelui, într-o poveste drăguţă, romantică .... americană.
Recunosc, îmi plac filmele uşoare, care te fac să zâmbeşti, să te bucuri, îţi relaxează mintea şi au happy end.
Poate câteva dintre noi ne recunoaştem în rolul femeii din film, apreciem curajul ei şi ne compătimim că nu suntem la fel.
Vreau să spun doar atât: că a mânca, a medita/a ne ruga şi a iubi sunt lucruri aşa de naturale, aşa de necesare în viaţa de zi cu zi; nu putem trăi cu adevărat fără ele. Aceste sentimente/stări .... foamea, comunicarea cu Divinul şi iubirea sunt cele care ne hrănesc  vieţile, ne dau bucurie .... ne ajută să ne menţinem la o stare normală, echilibrată.   
Iată şi prezentarea filmului:

Sahaja Yoga la West TV Arad

Vineri 2 martie 2012, Sahaja Yoga a fost prezentată în direct pe postul regional de televiziune West TV Arad, în cadrul emisiunii Audienţă generală. Invitata emisiunii a fost coordonatorul local al asociaţiei, doamna Janina Flueraş, care a prezentat detalii despre această formă de yoga, s-a referit la diferenţa dintre aceasta şi celelalte forme de yoga, a vorbit despre specificul şi importanţa meditaţiei sahaja. Emisiunea a inclus de asemena părţi din programele noastre publice de iniţiere: o miniconferinţă, cu caracter teoretic, urmată de un exerciţiu de meditaţie.


Vă aşteptăm în continuare la programele noastre publice gratuite, în fiecare marţi, începând cu orele 18, în Arad, pe str. Unirii, în incinta Facultăţii de Ştiinţe Umaniste a Universităţii Vasile Goldiş.

În amintirea Mamei


Nirmala Salve s-a născut la 21 martie 1923, în oraşul Chhindwara din inima Indiei, într-o familie creştină. Numele de Nirmala înseamnă „imaculată, pură”. Tatăl ei, Prasad Salve, a fost un om erudit, cunoscător a 14 limbi, a tradus Coranul în marathi, iar mama ei, Cornelia Salve a fost prima femeie din India distinsă cu o diplomă de onoare în domeniul matematicii.
În copilărie şi-a petrecut vacanţele în ashramul lui Mahatma Gandhi, care a remarcat-o pentru calităţile ei. În 1942 studia medicina în Lahore când a izbucnit revoluţia pentru eliberarea Indiei, condusă de Gandhi. Nirmala a devenit conducatoarea unei mişcări de tineret pentru independenţa Indiei, fapt pentru care, împreună cu părinţii ei, a fost dusă la închisoare. Familia Salve şi-a pierdut toate bunurile materiale în această perioada, iar Nirmala nu şi-a mai putut continua studiile.
În 1947 s-a căsătorit cu Chandrika Prasad Shrivastava care, după ce fusese director al firmei Shipping Corporation din India, a fost ales secretar general al organizaţiei maritime a O.N.U. pâna la sfârşitul lui decembrie 1989. Nirmala a devenit mamă a două fiice: Kalpana şi Sadhana.

Fiindcă s-a născut cu energia Kundalini trezită, ea a simţit că are o muncă specială de făptuit. După ce s-a achitat de obligaţiile familiale, a început să se ocupe de spiritualitate. Însă văzând cum anumiţi guru contemporani jefuiau oamenii în numele spiritualităţii, şi-a dorit foarte tare să găsească o metodă simplă prin care oricine să-şi poată primi Realizarea Sinelui. În ziua de 5 mai 1970, Nirmala a meditat asupra chakrei Sahasrara şi a avut o trăire profundă: energia primordială (Adi Kundalini) din interiorul ei s-a ridicat foarte puternic şi a deschis ultimul centru energetic (Sahasrara chakra) la nivel cosmic (în inconştientul colectiv). Această experienţă unică a învăluit-o într-o ploaie torenţiala de vibraţii şi într-o bucurie pe care n-a mai trăit-o pâna atunci.

Aşa s-a născut Sahaja Yoga (uniunea spontană cu Divinul). Shri Mataji a început să se ocupe de oameni, să le activeze energia Kundalini, să le ofere Realizarea Sinelui, considerând că aceasta ar fi singura cale prin care întreaga omenire s-ar putea emancipa şi schimba. De atunci şi-a dedicat complet viaţa răspândirii acestei metode. Primii oameni care au urmat învăţăturile dânsei o numeau Shri Mataji (Mamă), pentru că s-a ocupat de ei cu multa răbdare şi iubire. Deşi cu timpul a devenit un maestru spiritual adevărat şi avea discipoli pe fiecare continent, ei îi plăcea mai mult să fie numită „mamă” în loc de „guru”. Obişnuia să spună: „Cel mai mare guru pe care îl aveţi este iubirea, iubirea divină”.

După 1989 a vizitat România de mai multe ori. Aici a fost întâmpinată cu mult interes, căci de fiecare dată sălile de sport unde se desfăşurau conferinţele se umpleau cu mii de oameni.

După anul 2000, fiind deja la o vârstă înaintată, ea a călătorit mai puţin, aşa încât treptat viziunea şi munca ei au fost preluate de sahaja yoghinii de pretutindeni.


sursă articol: http://faraganduri.wordpress.com/2012/02/24/shri-mataji/