Crearea omului



Fragmente din discursul lui Shri Mataji Nirmala Devi - Crearea omului şi împlinirea lui, 1979




"În urmă cu aproximativ cinci miliarde de ani, Pământul, care era în formă gazoasă, s-a condensat şi
s-a răcit – cum de s-a răcit într-o asemenea măsură? Oamenii de ştiinţă acceptă acest fapt pur şi simplu. Ei nu pot afla de ce. De ce s-a întâmplat acest lucru?


Cum de a fost creată o fiinţă umană complicată şi atât de frumos organizată în interior? E greu de crezut că în spatele acestui spectacol nu există nici un scamator. Unii savanţi trebuie să fi ajuns la aceste rezultate. A fost posibil numai pentru că a existat o mână specială care a făcut toate aceste lucruri.

Suntem fiinţe umane – după cum se spune – de 14000 de ani şi am crescut în interior prin libertatea noastră. Fiinţele umane sunt singurele care primesc libertatea de a evolua prin ele însele, pentru a înţelege ce e bine şi ce e rău. Această libertate le este garantată, pentru că fără libertate nu se poate merge mai departe. De pildă, când începeţi să mergeţi la şcoală, vi se spune să învăţaţi tabla înmulţirii: 2x10=20; învăţaţi pe de rost şi nu întrebaţi de ce e aşa, ci pur şi simplu învăţaţi. Însă când atingeţi un anumit nivel de cunoştinţe, să zicem nivelul universitar, vi se dă libertatea să scrieţi despre acest subiect: de ce atunci când înmulţeşti 2 cu 10 face 20? Aveţi voie, pentru că aţi atins un anumit nivel de dezvoltare. La acest nivel vi se dă libertatea de a afla voi înşivă. În acest fel aţi crescut şi numai în virtutea acestei creşteri îi puteţi învăţa pe alţii care cresc. Acesta este modul în care s-a produs întreaga evoluţie.

Până acum nu v-aţi simţit evoluţia de la amibă la acest stadiu. Nu ştiţi cum aţi devenit fiinţă umană, o luaţi de bună. Chiar şi atunci când vă vedeţi ochii, ei sunt atât de complicaţi. Sunt nişte organe atât de complicate, încât, dacă începeţi să-i studiaţi, veţi fi uimiţi cum sunt făcuţi. Dacă vă înţepaţi cu un ac în deget, imediat se produce o acţiune reflexă. E atât de frumos construit totul, atât de frumos organizat; atât de eficient, încât suntem surprinşi şi uimiţi de minunăţiile acestui tip de organizare care este corpul uman.

Pentru început, dacă voi întreba: înainte să înceapă creaţia, ce a fost creat mai întâi?, este foarte interesant şi poate că nu este prea accesibil unui om de ştiinţă. Lucrul la care Mă refer este cu mult dincolo de ştiinţă. Cu mult înainte ca orice să fi fost creat pe acest Pământ, a fost creată Sfinţenia. 

Dar acum în nebunia lui, omul sfidează acestă Sfinţenie. Această putere a Sfinţeniei, este cea care corectează, călăuzeşte, care coordonează, care iubeşte şi care organizează totul, pentru ca voi să obţineţi trezirea în fiinţa voastră. Deci trebuie să înţelegeţi că trezirea lui Kundalini este cel mai important lucru care trebuie să se întâmple. Trezirea lui Kundalini este singura cale prin care vă puteţi cunoaşte Spiritul. Acesta este cel mai important eveniment în istoria creaţiei.

Ca fiinţe umane aţi primit o serie de lucruri, de pildă, conştiinţa voastră e mai înaltă decât cea a animalelor.  Animalele nu înţeleg ce e o grădină, nu înţeleg mizeria şi murdăria, ele nu înţeleg frumosul. Toate acestea au venit la voi, s-au manifestat în adâncul vostru, de îndată ce aţi devenit fiinţe umane. Prin urmare, prin trezirea lui Kundalini, deveniţi conştienţi de fiinţa voastră interioară şi de interioritatea celorlalţi. Aceasta este conştiinţa colectivă.

Acum vă voi descrie dedesubturile fiinţei voastre. Care sunt forţele construite în interiorul fiinţei umane? Singurul lucru la care vreau să Mă refer e că sunteţi asemenea unui computer, sunteţi deja construiţi ca un computer; doar că trebuie să vă conectaţi la reţea. Dacă sunteţi conectaţi la reţea, computerul începe să lucreze singur – iar în felul acesta înţelegem cum lucrează o maşină.

Fiinţa umană trebuie să-şi găsească propria împlinire. Dacă nu poate atinge această împlinire, nu poate atinge perfecţiunea prin nici una din străduinţele sale. Dumnezeu Însuşi nu-Şi va găsi odihna până când omul nu va obţine asta. Căci – cine ar vrea să-şi distrugă propria creaţie? După mii şi mii de ani, ea a ajuns la momentul împlinirii şi, dacă Eu trebuie s-o fac, dacă Eu sunt cea care trebuie să vă activeze Kundalini, de ce să aveţi vreo obiecţie? Mulţumesc lui Dumnezeu că nu sunt om de ştiinţă, altfel Mi-aş fi irosit viaţa construind o bombă atomică. Mulţumesc lui Dumnezeu că nu sunt psiholog, altfel aş fi înnebunit ascultând oameni nebuni. Mulţumesc lui Dumnezeu că nu sunt politician – ştiţi cum sunt ei."





Cine a fost Shri Mataji ?

Cine îmi vede medalionul cu Shri Mataji la gât, mă întreabă: cine este doamna? Răspunsul meu este că Ea e Maestrul meu Spiritual. O colegă de la lucru m-a întrebat: „Ea este pentru tine ce este Iisus pentru noi?”. „Da”, a fost răspunsul meu. Şi El a avut discipoli, are şi acuma, nu ?
Shri Mataji a fost o încarnare divină, aşa cum au fost marii profeţi după care s-au format diferite religii, şcoli de yoga etc.
Ceea ce a făcut Shri Mataji, evident şi discipolii Dânsei, este răspândirea Vishwa Nirmala Dharma – adică a Religiei Pure Universale, care cuprinde toate religiile din lume. Cum este posibil aşa ceva? Fiecare chakră cuprinde, prin calităţile ei spirituale, câte un aspect divin venerat în una sau alta dintre religiile lumii. Să vedem prin exemple: Mooladhara chakra de la baza coloanei vertebrale (prima chakră), este baza tuturor religiilor - inocenţa; chakra Nabhi reprezintă stabilizarea în lume a dharmei; Vidul – oceanul iluziilor, e reprezentat prin cei 10 maeştri spirituali: Raja Janaka - India, Abraham - Mesopotamia şi Palestina, Moise - Egipt şi Palestina, Zarathustra - Persia, Confucius - China, Lao Tse - China, Socrate - Grecia, Profetul Mohammed - Arabia, Guru Nanak - India, Shri Sai Baba-India; chakra Vishuddi - Shri Krishna; chakra Agnya – puterea iertării, care îl reprezintă pe Iisus în creştinism; etc.
Dar, de unde ştiu eu că Ea este un maestru spiritual autentic? Căci întâlnim aşa-zişi „guru” destul de des. În diferite forme şi peste tot. Pot fi preoţi înalţi, profesori de yoga, lideri ai diferitelor mişcări, etc.
Îmi răspunde propria mea energie. După ce ne-am activat această energie, Ea poate să ne răspundă la multe întrebări.
Religia Pură Universală nu e o „nouă religie”, ci Religia care le integrează pe toate, tocmai pentru că există un singur Dumnezeu. Puterea lui se reflectă în fiecare dintre noi, în forma energiei Kundalini. Şi, ca şi orice parte, ea tinde către întreg. Tot aşa şi noi.
Ági