Fumatul .... o problemă ?

Zilele trecute am auzit la radio o ştire despre fumat, adică citez : "doi din trei fumători vor să se lase de fumat, dar nu pot !"

57% dintre românii fumători au declarat că vor să renunţe la fumat, dar nu ştiu ce ar trebui să facă pentru a scăpa definitiv de această dependenţă, reiese dintr-un Raport de Cercetare Cantitativă realizat de ISRA Center Marketing Research.

Conform raportului, aproximativ 2 din 3 români fumători cu vârste cuprinse între 35 şi 44 de ani vor să se lase de fumat, iar dintre cei care au încercat să renunţe, 55% sunt deja la cea de-a treia tentativă eşuata pentru că nu ştiu ce ar trebui să facă pentru a renunţa. Dintre cei care au încercat să renunţe definitiv la fumat, 78% au declarat că nu au făcut nimic concret în acest sens, în timp ce doar 6% la sută au apelat la medic. Sursa: Mediafax

"Vor să înterupă, au multe încercări în care se bazează doar pe auto-control, iar eşecurile dovedesc că au nevoie de suport medical avizat", susţine prof. dr. Dumitru Mihaltan, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie şi a RPFR - Reţeaua pentru Prevenirea Fumatului în România. Sursa: Apropo

Pentru cine vrea să se lase şi nu are destulă voinţă, sau a încercat pe cale medicală şi nu a avut efect, permiteţi să propun o metodă spontană.
Nu este nevoie de auto-control, nu este nevoie nici măcar de dorinţă ..... o să vină de la sine.

Metoda este meditaţia sahaja (sahaja înseamnă spontan), care nu cere efort, doar un minim de 5/10 minute pe zi. Nu este nevoie să stăm în poziţie lotus, sau orice alte poziţii. Putem medita oriunde. Singurul lucru de care avem nevoie este doar atenţia noasrtă. Pentru început încearcă.

În cât timp ne lăsăm de fumat ? ..... asta diferă de la personă la persoană. Depinde cât de consecvenţi suntem cu acele 5/10 minute zilnice.

Vă doresc baftă, Ági